Ágnes
-1 °C
2 °C

Elzárták a vizet és a fűtést a kispesti stadionban

MTI
2005.01.25. 09:38
A labdarúgó Arany Ászok Ligában szereplő Budapest Honvéd együttesének otthonában, azaz a Bozsik-stadionban bekövetkezett, amire már hetek óta számítani lehetett: a legendás létesítményben a közüzemi tartozások miatt elzárták a melegvizet, valamint minimálisra csökkentették a fűtést. A klub honlapja arról számolt be, hogy az előzetes információkkal ellentétben hétfőn semmilyen tárgyalások nem zajlottak a Nemzeti Sporthivatal és az egyesület társtulajdonosa, Piero Pini között, hiszen a piros-feketék első embere csak kedden tér vissza Magyarországra.

A fővárosi csapat vezetőit még december végén értesítette a stadiont kezelő Sportfolió Kht. arról, hogy január 15-től kikapcsolják az összes közműszolgáltatást, amennyiben azokat a továbbiakban nem az egyesület fizeti. Erre azonban az együttes elöljárói nem hajlandóak. A Sportfolió arra hivatkozik, hogy a kispestiek korábbi ügyvezetője, Ács Zsuzsanna aláírt egy ilyen szerződést, Kiss Zsolt, a Budapest Honvéd kisebbségi tulajdonosa azonban úgy véli, egykori munkatársa ezt jogtalanul, a tulajdonosok hozzájárulása nélkül tette.

Kiss Zsolt pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megszületett a megegyezés, amelyet hétfőn aláírnak, ám ezt az NSH még aznap kategorikusan cáfolta.