Benedek
-4 °C
5 °C

Collina dirigálja a jótékonysági meccset

MTI
2005.02.01. 10:52
A Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése alapján Pierluigi Collina vezeti február 15-én azt a barcelonai jótékonysági mérkőzést, melynek teljes bevételét a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa károsultjainak javára ajánlják fel.

A legendás Nou Camp-stadionban sorra kerülő, "Futball a reményért" elnevezésű találkozón az olasz bírót a maldív-szigeteki Mohamed Saeed és a seychelles-szigeteki Jason Joseph Damoo segíti. A negyedik játékvezető a spanyol Eduardo Iturralde Gonzalez lesz.

A világválogatottat a FIFA-szavazáson a 2004-es esztendő legjobbjának választott brazil Ronaldinho, míg az európai csapatot a tervek szerint a vasárnap bokasérülést szenvedett - és emiatt kéthetes kényszerpihenőre szoruló - aranylabdás ukrán Andrij Sevcsenko vezeti majd. Előbbi gárdának a brazil Carlos Alberto Parreira és a holland Frank Rijkaard, utóbbinak pedig az olasz Marcello Lippi és a francia Arsene Wenger lesz az edzője.

A FIFA és az UEFA már korábban is csatlakozott az adományozókhoz: mindkét szervezet egyaránt kétmillió eurót ajánlott fel a december 26-i földrengés és azt követő szökőár károsultjainak.