Klaudia
-3 °C
3 °C

'Pihentetik' a francia világbajnokot

MTI
2005.02.04. 12:02
Ismét kimaradt a francia labdarúgó-válogatottból Robert Pires, az Arsenal középpályása: a futballistát ezúttal a magyar csapattal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő svédek ellen készülő keretből hagyta ki Raymond Domenech szövetségi kapitány.

Pires legutóbb tavaly októberben, a Ciprus ellen 2-0-ra megnyert kvalifikációs összecsapáson volt tagja a francia gárdának, ám miután a szakvezető lecserélte őt, a sajtóban élesen bírálta a trénert.
A két fél azóta már többször is hangoztatta, hogy semmilyen személyes probléma nincs köztük, ennek ellenére az ágyúsok gólerős játékosa ismét csak a televízióból figyelheti honfitársait.

"Higgyék el, nálam nincs feketelista. A döntésemnek kizárólag szakmai oka van. Az ajtó továbbra is nyitva áll mindenki előtt" - nyilatkozott Domenech, aki a találkozóra Vikash Dhorasso és Jonathan Zebina személyében korábban már "elfelejtett" játékosokat is meghívott.
A francia-svéd meccsre szerdán, Párizsban került sor.

Raymond Domenech kerete:
Barthez (Olympique de Marseille), Coupet (Olympique Lyonnais), Abidal (Olympique Lyonnais), Evra (AS Monaco FC), Gallas (Chelsea FC), Givet (AS Monaco FC), Squillaci (AS Monaco FC), Zebina (Juventus), Dacourt (AS Roma), Dhorasoo (Milan AC), Mavuba (FC Girondins de Bordeaux), Meriem (FC Girondins de Bordeaux), Pedretti (Olympique de Marseille), Vieira (Arsenal FC), Giuly (FC Barcelona), Henry (Arsenal FC), Luyindula (Olympique de Marseille), Malouda (Olympique Lyonnais), Saha (Manchester United FC), Trezeguet (Juventus).