Piroska
-1 °C
5 °C

Matthäus győzelmet vár Wales ellen is

Index, MTI
2005.02.06. 18:54
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán barátságos találkozót játszik Cardiffban Wales válogatottja ellen. A mérkőzés előtti utolsó sajtótájékoztatón Lothar Matthäus szövetségi kapitány - csak úgy, mint minden meccs előtt - kihangsúlyozta, csak a győzelemmel lenne elégedett. Matthäus egyébként nem érti a szerdai szaúdiak elleni meccs utáni kritikákat, ahol a válogatott gyalázatos játékkal harcolt ki 0-0-ás döntetlent.

A német szakember elmondta, csak Király Gábor és Gera Zoltán helye biztos a szerdai kezdőcsapatban, noha csapatkapitány Gera nem szerepelhet a soron következő világbajnoki selejtezőn. A kapitány azonban hozzátette, nem írja le azokat, akik a walesiek ellen már nem jutnak szóhoz.

A keret vasárnap 16 órától futóedzésen vett részt a Margitszigeten, míg hétfőn 10:30 és 16 órától már a Láng Vasas műfüves pályáján gyakorol a csapat. Kedden délben száll fel az a chartergép, amellyel Cardiffba repül a küldöttség. A találkozó szerdán 21 órakor kezdődik a Millenium-stadionban.

A két együttes legutóbb tavaly március 31-én, Budapesten találkozott egymással, akkor a szigetországiak - magyar vezetést követően - 2-1-es győzelmet arattak. A január 25-én elhunyt Fehér Miklós emlékmérkőzésén Kenesei Krisztián 11-esből szerzett góljára Jason Koumas és Robert Earnshaw válaszolt.