Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Budapest Honvéd: Szurgent-Gergely csere a kispadon

MTI
2005.04.15. 12:39
Ebben az idényben immár harmadszor váltott vezetőedzőt a labdarúgó Arany Ászok Ligában szereplő Budapest Honvéd: Szurgent Lajost az eddigi szakmai igazgató, Gergely Károly váltja a kispadon.

Kiss Zsolt, a fővárosi klub kisebbségi tulajdonosa az MTI érdeklődésére az együttes elmúlt hetekben mutatott gyenge formájával indokolta a döntést. Hozzátette: Gergely szerződése az idény végéig szól, akkor a szakemberrel újra leülnek tárgyalni az esetleges folytatásról. Szurgent a továbbiakban Gergely pályaedzőjeként tevékenykedik.

A váltás érdekessége, hogy Gergelynek eddig is mindenképpen a kispadon kellett ülnie, hiszen ő rendelkezik az élvonalbeli csapatok vezetéséhez szükséges pro-licenccel, míg Szurgentnek csak A-licence van.

További változást jelent a kispesti gárdánál, hogy Kovács Kálmán, Szurgent segítője saját kérésére - más irányú szakmai elképzelései miatt - távozik a klubtól.

A Budapest Honvéd még Gálhidi György irányításával vágott neki az idénynek, őt augusztus 17-én Bognár György váltotta, aki december 29-én Szurgentnek adta át a stafétabotot. A kispestiek jelenleg kilencedik helyen állnak a bajnokságban, a Magyar Kupában pedig elődöntősök.