Sára, Márió
2 °C
6 °C

Tulajdonost váltott a diósgyőri futballklub

MTI
2005.06.15. 15:51
A jövőben már nem Kuti István irányítja tulajdonosként a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságot: a kft. új ügyvezetője Bereczky István lesz.

Kuti tulajdonrészét a Sport Invest Kft. és az NSA Lizing Kft. vásárolta meg.

A távozó tulajdonos az MTI megkeresésére elmondta: szinte minden kérdésben sikerült jó megoldást találnia.

"Az új befektető vállalta az adósságok kezelését, valamint azt, hogy a csapat Diósgyőrben marad" - mondta Kuti, s hozzátette: "Leraktuk az alapokat, remélem, hogy az új tulajdonos még sikeresebb lesz. Annak idején a siófoki futballnak gazdasági okokból kellett Diósgyőrbe jönnie, pedig az első félév végére éllovas lett az élvonalban. A csőd veszélye miatt kellett váltanunk, s tisztességgel, becsülettel végig is dolgoztuk az évet. Pedig az elején rengeteg nehézségünk akadt, a bajnokság közben a licencünket is elvették" - idézte fel a közelmúltat Kuti István.

Összegzésének végén a diósgyőri csapat eddigi tulajdonosa kijelentette: most pihenni akar, nem kíván dolgozni a magyar labdarúgásban.

"Majd ha elindul a megtisztulás, akkor átgondolom, hogy vállalok-e ismét feladatot. Most legfeljebb meccsre járó szurkolóként leszek jelen" - jegyezte meg Kuti István.