Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Evangélikus pap segítheti a németek vb-felkészülését

MTI
2005.08.09. 09:13
Egy evangélikus pap is segítheti a Jürgen Klinsmann vezette német válogatott lelki felkészülését a jövő évi németországi labdarúgó-világbajnokságon.

"Már tájékoztattuk a Német Labdarúgó Szövetséget (DFB) és a válogatott vezetőit, hogy készek vagyunk spirituálisan támogatni a játékosokat. Nagyon örülnénk, ha újjáéledne a kapcsolat egyházunk és a nemzeti tizenegy között" - mondta Hans-Georg Ulrichs lelkész.

A vallás akár jó ómen is lehet a Klinsmannék számára: már akkor is szerepelt a keresztény felekezet egyik képviselője a válogatott mellett, amikor - 1974-ben - Németország labdarúgó-világbajnokságot rendezett. Akkor a Helmut Schön irányította együttes 2-1-re diadalmaskodott Hollandia ellen a müncheni döntőben.

A futballisták és az egyházi személyek gyümölcsöző együttműködése 1990-ben is folytatódott, akkor ugyanis - Franz Beckenbauer szövetségi kapitány kérésére - a protestáns egyház egyik papja elkísérte játékosokat Olaszországba. Klinsmann, aki tagja volt az 1990-ben győztes német gárdának, más külső segítséget is igénybe vesz: az ország történetében először pszichológust szerződtetett a játékosai mellé.