Bernadett
0 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

A labdarúgók szerint Ronaldinho volt 2005 legjobbja

MTI
2005.09.19. 20:54
A hivatásos labdarúgók nemzetközi szervezete (FIFPro) szerint az FC Barcelona brazil válogatott klasszisa, Ronaldinho volt az elmúlt szezon legjobbja.

A FIFPro - amelynek negyven országban harmincnyolcezer tagja van - egy ötvenötös listáról titkos szavazással összeállította a 2004/2005-ös idény álomcsapatát is. Ebben öt futballista található az AC Milanból, hárman képviselik a Chelsea-t, az FC Barcelona kettő, a Real Madrid pedig egy játékost "ad" a szupercsapatba.

"A játékosoknál nincsenek jobb és hitelesebb kritikusok" - mondta Gordon Taylor, a FIFPro elnöke. "Természetesen elismerjük a többi hasonló díjazás eredményét is, de a futballisták szavazásának különös jelentősége és értéke van."

A legtehetségesebb fiatalokra nemcsak a labdarúgók, hanem a szurkolók is voksolhattak. A "kollégák" a Manchester United támadóját, Wayne Rooneyt, míg a futballrajongók csapattársát, a portugál Cristiano Ronaldót tartották a legjobbnak.

A 2004/2005-ös szezon álomcsapata:
Nelson Dida (brazil, AC Milan) - Cafu (brazil, AC Milan), Alessandro Nesta (olasz, AC Milan), John Terry (angol, Chelsea), Paolo Maldini (olasz, AC Milan) - Frank Lampard (angol, Chelsea), Claude Makelele (francia, Chelsea), Ronaldinho (brazil, FC Barcelona), Zinedine Zidane (francia, Real Madrid) - Samuel Eto,o (kameruni, FC Barcelona), Andrij Sevcsenko (ukrán, AC Milan)