Piroska
-1 °C
5 °C

Megint nem tudott hazai pályán nyerni a Debrecen

MTI
2005.10.03. 21:11
A labdarúgó Borsodi Liga hetedik fordulójában kétszer vezetett a bajnoki címvédő Debrecen, a Vasas azonban mindkétszer egyenlített. A második angyalföldi találat a 92. percben született. A Debrecen tizenkét ponttal az ötödik, a Vasas eggyel kevesebbel a hatodik.

Események:
12. perc: Brnovic remek ütemben ugratta ki csatártársát, a védőket faképnél hagyó Sidibét, aki bal oldalról, 8 m-ről a hosszúsarokba juttatta a labdát (1-0).
38. perc: Bárányos végzett el szabadrúgást a debreceni térfél bal oldalán, mintegy 23 m-ről, miután lövése visszapattant hozzá a sorfalról, felnézett és második kísérletével megtalálta a teljesen szabadon álló Janjicot, aki 5 m-ről a debreceni kapuba helyezett (1-1).

II. félidő:
52. perc: Sidibe fejelte a labdát Brnovic elé, a szerb csatár teljesen magára hagyva, 5 m-ről a kapuba bombázott (2-1).
92. perc: Egy szögletet követően először még bravúrral védett Csernyánszki egy közeli lövést, majd a kipattanót Gyánó 10 m-ről, ballal lőtte a kapu közepébe (2-2).

Az első félidőben nem volt látványos a játék, a gólok megosztása igazságosnak mondható. A térfélcserét követően az agilisabb hazai csapat hamar megszerezte a vezetést, de előnyét nem sikerült megtartania, mert a hosszabbítás elején a szemfüles Gyánó pontot mentett a piros-kékek számára. A döntetlen reális.

A Debrecen az MTK és az Újpest után a harmadik budapesti ellenfele ellen ér el hazai pályán 2-2-es döntetlent.