Edina
-12 °C
-3 °C

Menesztéssel fenyegetik a Stuttgart edzőjét

MTI
2005.10.18. 11:33
Elégedetlen a VfB Stuttgart elnöksége Giovanni Trapattoni vezetőedző munkájával. A tréner türelmet kért, mint mondta, két-három év kell egy jó futballcsapat kialakításához. "Nem tudunk évekig várni a sikerre, azonnal eredményt akarunk látni" -jelentette ki Erwin Staudt, a VfB elöljárója. "A Rennes elleni UEFA Kupa-csoportmeccs és a vasárnapi, Leverkusen elleni bajnoki döntően befolyásolhatja a jövőnket. Elértük a fájdalomküszöböt, meg kell állítanunk a rossz folyamatokat, még akkor is, ha esetleg roppant fájdalmas döntésekre kényszerülünk."

Az olasz tréner szerződése 2007. június 30-ig érvényes, de az elnökség a megállapodás felbontását javasolja, ha a csapat nem nyer Rennes-ben és Leverkusenben.

Trapattoni a világ legsikeresebb klubedzője, az előző szezonban a Benficával lett portugál bajnok. A Bundesligában a Bayern Münchennel nyert már aranyérmet, és új munkaadói is azzal a céllal hívták, hogy két éven belül bajnokcsapatot ad a városnak.

A stuttgartiak kilenc forduló után tizenegy ponttal a kilencedik helyen állnak a tabellán, hátrányuk tizenegy pont az első két helyet elfoglaló Werder Bremen és Bayern München mögött.