Sérült játékos miatt perelik a nemzetközi futballszövetséget

MTI
2005.12.07. 18:11
Az Olympique Lyon egy francia bíróságon kártérítési pert indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ellen.

"A francia profi klubok és a vezető európai egyesületeket tömörítő G14 támogatásával bepereljük a FIFA-t, amiért visszaél az erőfölényével, ugyanis ez ellenkezik az európai és a francia joggyakorlattal" - mondta Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke. Aulas kifogásolja, hogy a kluboknak kötelességük elengedni futballistáikat a FIFA-játéknapokon megrendezésre kerülő válogatott meccsekre, ugyanakkor, ha valaki megsérül, akkor a gyógyítás költségei, illetve a sérült játékos hiányzásából eredő veszteségek kizárólag az egyesületeket terhelik.

Az ügyet az robbantotta ki, hogy Eric Abidal, a bajnoki címvédő francia válogatott játékosa november 9-én a nemzeti együttesben lábtörést szenvedett a Costa Rica elleni barátságos mérkőzésen. A védő legkorábban februárban léphet pályára.

A Lyon vezetőedzője, Gerard Houllier a meccs előtt bírálta a francia szövetséget, amiért három nappal a világbajnoki ezüstérmes Németországgal játszott barátságos mérkőzés előtt Martinique szigetére szervezte a Costa Rica elleni találkozót.  • Tippek
  • Hírek