Sára, Márió
2 °C
6 °C

Eltiltották a náci karlendítésért az olasz csatárt

MTI
2005.12.20. 11:10
Az Olasz Labdarúgó Szövetség egy mérkőzésre szóló eltiltással és tízezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta Paolo Di Caniót, mivel a Lazio csapatkapitánya nyolc napja fasiszta karlendítéssel üdvözölte szurkolóit Livornóban.

Joseph Blatter FIFA-elnök korábban életre szóló eltiltást javasolt a neonáci gesztusért, és még a római klub is elhatárolódott a harminchét éves csatár botrányos viselkedésétől.

"Mindig így köszöntöm a táborunkat, mert ezzel fejezem ki, hogy a népemhez tartozom. Ezen a jövőben sem kívánok változtatni" - közölte a közönségkedvenc klasszis, aki tavaly hasonló mozdulatáért ugyancsak tízezer eurós bírságot kapott.

Az olasz lapok szerint ezúttal a kiváltó ok az lehetett, hogy a Livorno drukkerei közismerten baloldali érzelműek, míg a fővárosi fanatikusok között jelentős számban képviseltetik magukat a szélsőjobboldal hívei. A 2-1-gyel végződött bajnokin a hazaiak végig antifasiszta rigmusokat énekeltek, mire válaszul a Lazio-szurkolók egy horogkeresztes zászlót emeltek a magasba.