Szilárda
0 °C
6 °C

Veszélyben az angol-magyar Wembley-nyitómeccs

BBC
2005.12.21. 10:05

A kivitelező Multiplex szerint elképzelhető, hogy nem tudják tartani az ígért határidőket és a korábbi csúszások után május 13-ra sem tudják átadni a megújított Wembley-stadiont - írta a BBC Sport.

A legendás londoni futballaréna sorsa azért is érdekes, mert az angol futballszövetség, az FA meghívót küldött a magyar szövetségnek, hogy a két ország válogatottjai játszzák a nyitómérkőzést május 30-án.

A jelenlegi tervek szerint május 13-án, az FA-kupa döntőjével nyitna a stadion, azonban újabb csúszást valószínűsít az építő. Az átadást már korábban március végére halasztották, azonban most a cég közleményben tudatta, hogy ezzel az időponttal is maradnának még munkálatok a kupadöntő utánra is, de most már úgy tűnik, a május közepi mérkőzés megrendezése is kockázatos. A május végi válogatott összecsapást egyelőre nem említi a Multiplex.

A szövetség mindenestre már mindkét mérkőzésre biztosította magát: az FA-kupa-döntő időpontjára lefoglalta az eddigi öt finálénak is otthont adó cardiffi Millennium-stadiont, a válogatottak Manchesterben, az Old Traffordon küzdenének.