Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Baróti Lajos emlékműsor az m1-en

MTI
2006.01.11. 15:40
A Magyar Televízió 1-es csatornája Kapitány címmel január 21-én tűzi műsorára Baróti Lajosról készített dokumentumfilmjét. A Magyar Televízió Sport Főszerkesztősége 2005 júliusában készítette ezt a dokumentumfilmet, a december 23-án, 91 éves korában elhunyt korábbi szövetségi kapitánnyal.

A közel kétórás felvétel során a legendás szövetségi kapitány felelevenítette teljes pályáját. Visszaidézte játékos múltját, amelyet nagymértékben hátráltatott a világháború, és az azt követő fogság. Felejthetetlen számára mind a négy VB, amelyen a magyar válogatottat irányította. A legszebb emlékének az 1966-os magyar-brazil mérkőzést említette.

A filmben több barátja, tanítványa is megszólal. Méltatja őt Szepesi György és Vitray Tamás, Ilovszky Rudolf, Mészöly Kálmán, valamint Váradi Béla. Az archív felvételeken megelevenednek a kapitány sikerei: a Vasas Közép-Európa Kupa győzelme, az 1964-es spanyolországi Európa-bajnokság, a magyar válogatott brazilok elleni sikere és természetesen mind a négy VB, ahol Baróti szövetségi kapitány volt.