Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Romario az ezredik góljára készül

MTI
2006.01.14. 13:35

A negyvenedik születésnapját január 29-én ünneplő Romario kijelentette, hogy még az idén megszerzi labdarúgó-pályafutásának ezredik gólját. "Pelé elérte ezt a bűvös határt, nekem miért ne sikerülne?" - nyilatkozott a brazil futballista, aki jelenleg a Vasco de Gama csapatát erősíti, s a múlt évben 22 találattal végzett a góllövőlista élén.

A támadónak nem lesz könnyű dolga, hiszen még 56 gól hiányzik az ezerhez, ám csapata kész segíteni: klubja több másod- és harmadosztályú együttessel csap össze, továbbá egy nemzetközi túrát is szervez, amelyen reményeik szerint Romario ontja majd a szebbnél szebb gólokat.

A brazil csodacsatár legnagyobb sikerét az 1994-es egyesült államokbeli vb-n érte el a selecaóval: öt találattal segítette aranyéremhez az együttest, s a FIFA-szavazáson a világ legjobbjává választották. A válogatottban 71-szer volt eredményes, így az örökranglistán csak Pelé (95) előzi meg. Brazil együttesek mellett megfordult többek között a PSV Eindhovenben, az FC Valenciában és az FC Barcelonában is.