Valér
2 °C
8 °C

Rasszizmus elleni kampányban vesz részt a Liverpool egykori sztárja

MTI
2006.03.08. 19:08
John Barnes, az angol válogatott és a Liverpool korábbi kiváló labdarúgója szerepet vállalt izraeli rasszizmus ellenes kampányban.

"Nem számít, hogy feketék, fehérek, arabok, zsidók vagy kínaiak futballoznak, mindannyian elsősorban emberek vagyunk" - mondta a programsorozat nyitányán a 80-as 90-es évek egyik legjobb angol játékosa.

Az izraeli kezdeményezés mögé Barnesszal együtt az Angol Labdarúgó Szövetség is odaállt, amennyiben rendelkezésre bocsátotta az e témában korábban kidolgozott programját.

A közel-keleti országban elsősorban az arab játékosok ellen irányulnak a rasszista megnyilvánulások. A Beitar Jerusalem kivételével valamennyi elsőosztályú együttesnek van legalább egy arab futballistája.

Az angol küldöttség az izraeli látogatás során találkozott Moshe Katsav államelnökkel is. A megbeszélés zárásaként az államfő, Barnes, valamint Avi Cohen - aki szintén egykori liverpooli labdarúgó - együttműködésüket szimbolizálandó aláírtak egy labdát. Cohen a profi labdarúgók szövetségének a vezetője Izraelben.