Sára, Márió
2 °C
6 °C

Javult Szusza Ferenc állapota

MTI
2006.04.14. 15:08
Javult a nyolcvankét éves Szusza Ferenc állapota, de az Újpest volt klasszis labdarúgóját még kórházban ápolják. Erről Várhidi Pál tájékoztatta a klub honlapját.

Az MTI érdeklődésére a Kútvölgyi kórházban nem erősítették meg az értesülést, mint mondták, csak a család hozzájárulásával adhatnak ki ilyen jellegű információt.

"Szusza Ferenc a hétvégén került kórházba, azóta sokat javult az állapota, de még legalább egy hétig bent kell maradnia az általános vizsgálatok miatt. Többet sajnos, én sem mondhatok, mert az orvosok is várják a leleteket. Azt azonban elmondták, hogy bizakodhatunk a teljes gyógyulásban" - olvasható Várhidi nyilatkozata a Újpest hivatalos honlapján.

A legendás csatár nevéhez egyedülálló világcsúcs fűződik, ugyanis egyetlen klubban 463 élvonalbeli találkozón játszott, amelyeken 397 gólt szerzett. A válogatottban 24-szer lépett pályára, és ezalatt 18-szor volt eredményes. Szeretett lila-fehér egyesületét 26 éven át szolgálta futballistaként, 1945-ben, 1946-ban, 1957-ben és 1960-ban is bajnoki címet szerzett, és noha gólkirály egyszer sem volt, 397 találata valószínűleg örök időre elérhetetlen csúcs marad.

2003 októberében róla nevezték el az Újpest felújított, Megyeri úti stadionját.