Gerzson
-3 °C
2 °C
Liu Shaoang
ma 11:00
Liu Shaoang
Rövidpályás gyorskorcsolya

A Tottenham pereskedne a BL elbukása miatt

MTI
2006.05.08. 23:43

Akár tízmillió fontot (3,8 milliárd forint) is veszíthetett azzal a Tottenham Hotspur, hogy a negyedik helyett az ötödik helyen végzett az angol labdarúgó Premier League vasárnap véget ért szezonjában és nem indulhat a Bajnokok Ligájában. A csapat a záró mérkőzését úgy veszítette el, hogy tíz játékosa ételmérgezést kapott néhány órával a kezdés előtt, és emiatt a klub pert fontolgat a rossz ételt felszolgáló szállodalánc ellen.

A Tottenham az utolsó fordulót a negyedik pozícióból várta, ám 2-1-re kikapott a West Ham United otthonában, míg a rivális Arsenal 4-2-re nyert a Wigan ellen, így lett a Spurs csak az ötödik.

A gyanú szerint a lasagne okozhatta a játékosok rosszullétét, többen még az öltözőben is hánytak, így nem lehettek tökéletes erőállapotban az összecsapáson. A csapat arra kérte a liga illetékeseit, hogy 24 órával halasszák el a találkozót, ehhez azonban nem járultak hozzá. Legutóbb 1997-ben fordult elő, hogy egy angol gárda nem állt ki bajnoki találkozójára, akkor a Middlesbrough-tól - amelyben több játékos is vírusos fertőzést kapott - három pontot levontak. A Tottenham jelenleg várja az egészségügyi szakemberek és a rendőrség jelentését, és annak kézhez vételét követően döntenek az elöljárók arról, hogy beperlik-e a szállodaláncot.