József, Bánk
-7 °C
0 °C

Ballack megérkezett a Chelsea-hez

MTI
2006.05.16. 01:19

Michael Ballack, a Bayern München labdarúgója a Chelsea-ben folytatja pályafutását. A játékos hároméves szerződést kötött a londoni klubbal. A 29 éves középpályás hat év után hagyja el a bajor együttest, amellyel három bajnoki címet szerzett. A Premier League-győztes Chelsea nem fizet a német válogatott csapatkapitányáért, mivel a futballista szerződése lejár a münchenieknél.

"Óriási kihívás lesz a Chelsea-ben játszani, hiszen itt minden nap meg kell küzdeni a csapatba kerülésért, ezért az edzéseken is óriási versengés várható" - mondta Ballack. "Nagy álmom a Bajnokok Ligája megnyerése, ehhez Münchenben nem voltak adottak a feltételek. Az angol futball erejét mutatja, hogy tavaly a Liverpool BL-t nyert, idén pedig az Arsenal szerepel a döntőben." Ballack szakmailag sikeresnek nevezte a Bayernnél töltött éveket, a búcsút azonban másképp képzelte el.

A játékos bemutatkozó londoni sajtótájékoztatóján kitért a fizetésére vonatkozó kérdések elől, de a szigetországi lapok úgy tudják, hogy éves járandósága 6,75 millió euró lesz (Münchenben 4,5 milliót keresett), ezenkívül további hárommilliót azonnal megkap szerződése aláírásáért.