Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

A Premier League csapatai adják a legtöbb játékost a vb-re

MTI
2006.05.18. 16:41
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta a június kilencedikén kezdődő világbajnokságon résztvevő 32 válogatott 23 fős kereteit, azaz a 736 játékos névsorát.

Ebből kiderül, hogy a maga 17 évével az angol Theo Walcott lesz a legfiatalabb, míg a 40 esztendős tunéziai Ali Bumnidzsel a legidősebb a németországi csúcseseményen. Előbbi minden idők legfiatalabb gólszerzője lehet, amennyiben betalál a vb során. Walcott a brazil Pelé rekordját adná át a múltnak.

A FIFA szerint a futballisták 47 százaléka (345) az öt európai elitbajnokságban szerepel, legtöbben (102) az angol Premier League-t képviselik.

Ugyancsak a nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint heten készülnek negyedik világbajnokságukra: az amerikai Claudio Reyna és Kasey Keller, a német Oliver Kahn, a szaúd-arábiai Mohamed ed-Diaja és Szami el-Dzsaber, illetve a brazil Cafú és Ronaldo szerepel a "veteránok" listáján. Közülük csak Keller volt ott az 1990-es vb-n, ugyanakkor ő az 1994-es eseményt kihagyta.

A FIFA egy hét múlva, azaz május 25-én nyilvánosságra hozza a benevezett játékosok - válogatottsággal, szerzett gólokkal, testsúllyal és magassággal - kibővített adatlistáját.