Piroska
-2 °C
5 °C

Elkészült a 2012-es horvát-magyar labdarúgó Eb-pályázat

MTI
2006.05.19. 17:46
Elkészült a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó magyar-horvát pályázati anyag, melyet május 31-ig kell eljuttatni az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA).

"Nagyon komoly munkát végeztünk az elmúlt hetekben, minden részletre kiterjedő, ezer oldalas anyagot állítottunk össze, melyet május 26-án Budapesten a Hilton Szállóban a közvélemény is megismerhet" - mondta Zoran Cvrk, a horvát szervezőbizottság projektmenedzsere.

"A két szervezőbizottság kiváló együttműködése alapján úgy érezzük, minden igényt kielégítő jelentkezést nyújtunk be az UEFA-hoz. Az MLSZ új vezetésével és Gyárfás Tamással a magyar szervezőbizottság élén a korábbinál sokkal hatékonyabb és intenzívebb lett az együttműködésünk, ami reményeink szerint a végeredményben is tükröződik majd."

Cvrk úgy véli, egyelőre a magyar-horvát kandidálás vezet. "A verseny még nem ért véget, de jelenleg mi vagyunk előnyben. A budapesti UEFA-kongresszuson a magyar pavilon lenyűgözte a résztvevőket, köztük a helyszínről döntő végrehajtó bizottság tagjait is. Ez azonban nem tehet elégedetté minket, ellenkezőleg, kettőzött erővel kell dolgoznunk, mert a riválisok sem tétlenkednek."

A horvát projektmenedzser szerint az olaszországi fogadási botrány az európai labdarúgásra is káros hatással lehet.

"Ami Olaszországban történik, az óriási csapás az európai futballra nézve. Tény, hogy a botrány miatt látszólag valamit talán nőttek az esélyeink a rendezési jog elnyerésére, de hiba lenne lebecsülni az olaszokat."

Az elkészült pályázati anyag népszerűsítését szem előtt tartva, illetve a jó együttműködést hangsúlyozandó a két kandidáló bizottság vezetője a másik ország hírügynökségének nyilatkozott az elvégzett munkáról és az esélyekről. Gyárfás Tamás, a magyar testület elöljárója így a Hinát tájékoztatta a fejleményekről.