Tisztázta magát az olasz válogatott kapusa

MTI
2006.06.08. 21:38

Tisztázta magát az ellene felhozott fogadási csalás vádja alól Gianluigi Buffon, az olasz labdarúgó-válogatott elsőszámú kapusa, így nincs akadálya annak, hogy szerepeljen a június 9-én kezdődő németországi világbajnokságon. A hálóőrt szerdán hallgatta ki az ügyészség.

"Buffon tisztázta magát, ellene az eljárást megszüntettük" - mondta Pietro Errede torinói államügyész, aki hozzátette: a kétórás kihallgatáson Buffon azt állította, hogy a fogadási botrányban vádlottként szereplő barátjának januárban elküldött 10 ezer eurót nem a Juventus meccsére kellett feltenni. A vallomást csütörtökön ellenőrizték és kiderült, Buffon ismerősén keresztül valóban más sporteseményekre fogadott. A hálóőr az ügyészségen azt mondta, az elmúlt két évben közel kétmillió eurót veszített különböző szerencsejátékokon, ez azonban nem számít törvénybe ütköző cselekedetnek.

Giovanna Melandri sportminiszter csütörtökön találkozott az Olasz Labdarúgó Szövetséget (FIGC) ideiglenesen irányító Guido Rossival és a játékvezető-küldés rendszerének felülvizsgálatára, illetve a televíziós közvetítési jogok értékesítésének reformjára szólította fel.  • Bérelnék
  • Bankszámla