Sevcsenko gyógyulóban

MTI
2006.06.08. 02:54

Oleg Blohin, az ukrán futballválogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat világklasszis támadója, Andrij Sevcsenko felépült térdsérüléséből és pályára léphet a Luxemburg legjobbjaival vívandó csütörtöki, vb-előkészületi találkozón.

"Ha minden jól megy, már játszhat Luxemburg ellen, és abban is bízom, hogy erre a meccsre megfelelő formába lendül az eddig szintén hiányzó Szerhij Rebrov is" - jelentette ki Blohin, aki kritikusan értékelte együttese múlt heti fellépését az olaszok ellen. A svájci Lausanne-ban vívott barátságos mérkőzésen, amelyen nem született gól, a szakvezető különösen az első félidőben mutatott játékkal volt elégedetlen.

"Nagyon nem tetszett, ahogyan az első negyvenöt percben futballoztunk, túlságosan is védekezően játszottunk, ami a világbajnokságon nem fog működni. A második félidőre aztán játékosaim megnyugodtak, többet birtokolták a labdát, s lehiggadva a kapunktól jóval messzebb tudták tartani a riválist" - mondta a szakvezető, aki hozzátette, a vb-győzelemre is esélyes olaszokat azért választotta felkészülési partnernek, mert stílusuk hasonló első csoportbeli ellenfelükéhez, a spanyolokéhoz, akikkel június 14-én találkoznak.

Az ukrán válogatott hétfőn Líbiával mérkőzött és simán nyert.

Ukrajna-Líbia 3-0 (0-0)
g: Jezerszkij (49.), Belik (86.), Vorobej (88.)  • Hírek
  • Támogatások