Máté, Mirella
5 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Megoldódhat a Bp. Honvéd helyzete

MTI
2006.06.17. 00:21

Kiss Zsolt, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának eddigi kisebbségi tulajdonosa megvásárolta Piero Pini többségi tulajdonos 84 százalékos üzletrészét. "A több mint százmillió forintos adósságot teljes egészében átvállaltam, illetve ezen felül még fizetnem kell Pini úrnak, de a szerződéseket már aláírtuk. Mindenképpen köszönetet kell mondanom a mindvégig kitartó szurkolóknak és munkatársaimnak" - tájékoztatta az MTI-t Kiss Zsolt.

A kispesti sportvezető azt is elárulta, hogy tárgyalásokat folytatott a jövőről is, ennek alapján két tulajdonostársa lesz, az egyik 50, a másik 25 százalékos részesedéssel. A következő idénnyel kapcsolatban megemlítette, hogy nem látja akadályát az élvonalbeli szereplésnek, de vélhetően rövid időre, ősszel Csepelre kell költöznie a klubnak, amíg felújítják a Bozsik Stadion gyepszőnyegét.

Június 1-én Kiss arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a kispesti klub ellen csődeljárást kell kezdeményezni, mert a hónap végére a folyamatban lévő peres ügyekkel együtt 157,1 millió forintos adóság halmozódik fel.

Piero Pini már korábban jelezte, hogy szeretne megválni kispesti üzletrészétől, felmerült többek között annak a lehetősége is, hogy Dunaújvárosba költözik a klub.

Ha nem sikerült volna eladni Pini részét, és a tartozásait sem rendezte volna a Budapest Honvéd, akkor a következő szezonban csak a másodosztályban szerepelhetett volna.