A pápa fekete-fehérben nézi a meccseket

MTI
2006.06.19. 13:51
XVI. Benedek pápa figyelmesen követi a vébét, s úgy véli, hogy Németország nagyon jól játszik. A német pápa magánlakosztályában, egy hetvenes évekből származó fekete-fehér készüléken nézi a mérkőzéseket. A készülék Róma egyik legszebb helyén áll: a pápai lakosztály tetőteraszán egy üvegezett szobában, barna faszekrényen. A termet páncélüveggel védik, mivel a közeli Szent Péter dóm kilátó teraszáról elvben belőhetnek ide.

A napi összefoglalókat a pápa időnként lakásának olvasótermében nézi meg. Magántitkára, Georg Gänswein kezeli a készüléket. Gänswein nagy sportrajongó, kiválóan teniszezik, s a futballt sem veti meg, a másodosztályú FC Freiburgnak szurkol. A nagypéldányszámú Bildet a Vatikánból tudósító, Andreas Englisch úgy tudja, hogy a pápa megpróbált lelket önteni második számú titkárába, a lengyel Mieczyslaw Mokrzyckibe, miután a lengyel csapat elvesztette a németek elleni összecsapást, s nem maradt remény a továbbjutásra.

XVI. Benedek szeptemberben Németországba látogat, ahol egyszer már járt pápaként: a tavalyi kölni katolikus ifjúsági találkozón. A mostani németországi hangulat az ifjúsági találkozó hangulatára emlékezteti.  • Hírek
  • Támogatások