Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Advocaat a Zenit új trénere

MTI
2006.06.26. 18:03
A dél-koreai labdarúgó-válogatott kispadjáról felálló Dick Advocaat az orosz bajnokságban szereplő Zenit edzője lett, a holland tréner két és fél éves megállapodást kötött a szentpétervári klubbal.

A legtöbben bajnoki címet várnak a Zenittől, mivel a szezon előtt a Gazprom, Oroszország legnagyobb energiaipari vállalata megvásárolta a klubot. Az együttes, a tehetős tulajdonos által biztosított feltételek ellenére eddig nem felelt meg az elvárásoknak, hiszen a márciusban rajtoló pontvadászatban csupán a nyolcadik helyen áll. A szentpéterváriak Advocaattól várják, hogy a csapat a tudásához méltó produkciót nyújtson.

Az 58 éves szakembernek azért kellett felállnia Dél-Korea kispadjáról, mert a négy évvel ezelőtti, hazai rendezésű világbajnokságon negyedik helyezett ázsiai gárda ezúttal már a csoportkör után búcsúzni kényszerült a németországi tornától.

Advocaat 2004-ben Eb-elődöntőig, 1994-ben pedig vb-negyeddöntőig vezette a holland nemzeti csapatot. A PSV Eindhovent és a Glasgow Rangerst is irányította, mindkét együttessel bajnoki címet szerzett.