Diána
12 °C
27 °C

Az Internek kell a Juventus idei bajnoki címe

MTI/Index
2006.07.20. 13:48
Az Internazionale bejelentette igényét az olasz futballbotrányban való részvétele miatt az utóbbi két bajnoki címétől megfosztott és a másodosztályba száműzött Juventus idén megnyert aranyérmére.

"Tisztázni kell, hogy nem minden klub keveredett bele a botrányba. Mi nem csaltunk, így megillet bennünket a cím" - jelentette ki Massimo Moratti olajmágnás, a milánóiak elnöke.

A legutóbb a Juventus és az ugyancsak megbüntetett AC Milan mögött harmadikként végzett Inter azonban még korántsem könyvelheti el 1989 óta első aranyát, ugyanis Guido Rossi, a szövetséget ideiglenesen irányító kormánybiztos ellenzi az ötletet: "A trófeát a pályán kell megszerezni. Nem adhatunk oda egy bajnoki címet, amely nem sportszerű keretek között született meg."

Az Inter játékosai közül Dejan Stankovic mondta el véleményét, ő nem tudna örülni a kapott elsőségnek. "Nem ünnepelném meg, mert nem a pályán szereztük. Egyáltalán nem tenne boldoggá" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sport-nak.

A római sportbíróság első fokú ítélete szerint a Juventust megfosztották az utóbbi két bajnoki címétől és visszaminősítették a Serie B-be, ahol a következő idényt 30 pont levonással kell kezdenie. A Fiorentina 12, a Lazio 7 pont mínusszal indul a Serie B-ben. A Milantól 44 pontot levontak a 2005/06-os évadbeli teljesítményéből, ám így is maradhat az élvonalban, viszont nem vehet részt a Bajnokok Ligája 2006/07-es kiírásában. A milánóiak 15 pont levonással kezdik az új szezont.