Judit
2 °C
7 °C

Az Internek kell a Juventus idei bajnoki címe

MTI/Index
2006.07.20. 13:48
Az Internazionale bejelentette igényét az olasz futballbotrányban való részvétele miatt az utóbbi két bajnoki címétől megfosztott és a másodosztályba száműzött Juventus idén megnyert aranyérmére.

"Tisztázni kell, hogy nem minden klub keveredett bele a botrányba. Mi nem csaltunk, így megillet bennünket a cím" - jelentette ki Massimo Moratti olajmágnás, a milánóiak elnöke.

A legutóbb a Juventus és az ugyancsak megbüntetett AC Milan mögött harmadikként végzett Inter azonban még korántsem könyvelheti el 1989 óta első aranyát, ugyanis Guido Rossi, a szövetséget ideiglenesen irányító kormánybiztos ellenzi az ötletet: "A trófeát a pályán kell megszerezni. Nem adhatunk oda egy bajnoki címet, amely nem sportszerű keretek között született meg."

Az Inter játékosai közül Dejan Stankovic mondta el véleményét, ő nem tudna örülni a kapott elsőségnek. "Nem ünnepelném meg, mert nem a pályán szereztük. Egyáltalán nem tenne boldoggá" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sport-nak.

A római sportbíróság első fokú ítélete szerint a Juventust megfosztották az utóbbi két bajnoki címétől és visszaminősítették a Serie B-be, ahol a következő idényt 30 pont levonással kell kezdenie. A Fiorentina 12, a Lazio 7 pont mínusszal indul a Serie B-ben. A Milantól 44 pontot levontak a 2005/06-os évadbeli teljesítményéből, ám így is maradhat az élvonalban, viszont nem vehet részt a Bajnokok Ligája 2006/07-es kiírásában. A milánóiak 15 pont levonással kezdik az új szezont.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?