Benedek
-4 °C
5 °C

Megóvja a spanyol Szuperkupa-döntőt az Espanyol

MTI
2006.08.19. 14:40
Az Espanyol labdarúgócsapata megóvja az FC Barcelona ellen csütörtök este 1-0-ra elveszített Szuperkupa-mérkőzést, mert álláspontja szerint Carles Puyol és Xavi nem léphetett volna pályára a győztes együttesben.

Az Espanyol azért tiltakozik, mert Puyol és Xavi sérülésre hivatkozva nem lépett pályára a spanyol válogatottban az Izland elleni keddi barátságos találkozón.

"A válogatott meccset hivatalos FIFA-játéknapon rendezték, ilyenkor az a nemzetközi szövetség előírása, hogy aki sérülés miatt nem játszik, az utána öt napig nem léphet pályára" - mondta Pedro Tomas, az Espanyol klubigazgatója. "Mi már a mérkőzés előtt jeleztük, amikor megláttuk ellenfelünk összeállítását, hogy Puyolék a FIFA-szabályok értelmében nem játszhatnak."

Xavi több mint egy órát játszott, Puyolt nyolcvannégy percet töltött a pályán.

Tomas hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy a spanyol szövetség törölje a Szuperkupa-meccs eredményét és nyilvánítsa győztesnek a vétlen csapatot. Az eredeti forgatókönyv szerint a két együttes vasárnap lép pályára a Szuperkupa visszavágóján az FC Barcelona otthonában, a Nou Campban.