Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Klinsmann már a 2010-es foci vb-re készül

MTI
2006.09.14. 09:20
Jürgen Klinsmann nem zárja ki annak lehetőségét, hogy valamelyik válogatott szövetségi kapitányaként ott lesz a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.

A 42 éves szakember irányításával nyáron a hazai rendezésű vb-n bronzérmes lett a német válogatott, a tréner utána lemondott és visszaköltözött a családjához Kaliforniába.

Egy interjú során Klinsmann elmondta, hogy jelenleg minden energiáját az amerikai üzlettársaival Los Angeles közelében létrehozott futballiskola köti le, ahova tehetséges gyerekeket toboroz, és rendszeresen látogatja a környékbeli általános és középiskolákat, hogy a sportágat népszerűsítse.

"Nagyon élvezem a mostani munkámat, és elégedett vagyok az életemmel, rengeteg időm marad a családomra is, amire korábban nem volt példa" - mondta. "Előbb-utóbb viszont hiányozni fog a kispad. Az utóbbi hetekben bőven volt időm a vb elemzésére is. Azért voltunk sikeresek, mert erőnlétileg remekül felkészültünk, és ez lesz a jövő útja a nemzetközi futballban. Csak az tud megfelelően koncentrálni 90 percig, aki az utolsó percben is ugyanolyan lendületes, mint a kezdésnél volt. Ehhez nem kell a korábbinál többet edzeni, elég, ha hasznosan, egyetlen perc üresjárat nélkül telik el a gyakorlásra fordított napi kétszer másfél-két óra."