Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Klinsmann már a 2010-es foci vb-re készül

MTI
2006.09.14. 09:20
Jürgen Klinsmann nem zárja ki annak lehetőségét, hogy valamelyik válogatott szövetségi kapitányaként ott lesz a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.

A 42 éves szakember irányításával nyáron a hazai rendezésű vb-n bronzérmes lett a német válogatott, a tréner utána lemondott és visszaköltözött a családjához Kaliforniába.

Egy interjú során Klinsmann elmondta, hogy jelenleg minden energiáját az amerikai üzlettársaival Los Angeles közelében létrehozott futballiskola köti le, ahova tehetséges gyerekeket toboroz, és rendszeresen látogatja a környékbeli általános és középiskolákat, hogy a sportágat népszerűsítse.

"Nagyon élvezem a mostani munkámat, és elégedett vagyok az életemmel, rengeteg időm marad a családomra is, amire korábban nem volt példa" - mondta. "Előbb-utóbb viszont hiányozni fog a kispad. Az utóbbi hetekben bőven volt időm a vb elemzésére is. Azért voltunk sikeresek, mert erőnlétileg remekül felkészültünk, és ez lesz a jövő útja a nemzetközi futballban. Csak az tud megfelelően koncentrálni 90 percig, aki az utolsó percben is ugyanolyan lendületes, mint a kezdésnél volt. Ehhez nem kell a korábbinál többet edzeni, elég, ha hasznosan, egyetlen perc üresjárat nélkül telik el a gyakorlásra fordított napi kétszer másfél-két óra."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!