Ágnes
-5 °C
2 °C

Eriksson klubedzőként folytatná Angliában

MTI
2006.09.14. 15:42
Sven-Göran Eriksson, aki az idei németországi labdarúgó-világbajnokság után távozott az angol válogatott kispadjáról, továbbra is a szigetországban szeretne tevékenykedni - ezentúl klubedzőként.

A svéd szakembert a Sun című lap idézte, megemlítve, hogy a tréner az Arsenalra, a Liverpoolra és a Manchester Unitedre tett - közvetetten - utalást.

"Szükségem van arra, hogy ismét edzősködjek, hiányzik a munka. Arsenal? Liverpool? Manchester? Valamennyi komoly klub és persze meg is felelne, de nem céloztam meg közvetlenül egyetlen egyesületet sem - mondta. - Korábbi angliai szerepvállalásomat nem kísérte szerencse. Ezzel együtt csodálatos öt évet töltöttem a válogatott élén, büszke vagyok arra, hogy én lehettem az első külföldi szövetségi kapitánya az angol nemzeti csapatnak."

Eriksson 2001-ben vette át a szigetországi együttes irányítását, és évente 5 millió fontot (mintegy 2 milliárd forint) keresett. Kinevezését nem fogadta osztatlan öröm, sokan megkérdőjelezték külföldi tréner alkalmazásának a szükségességét. A németországi vb-ről történő negyeddöntős búcsút követően pedig már egyöntetűen támadta őt a sajtó.

Megítélését az is - negatívan - befolyásolta, hogy januárban beleszaladt az egyik bulvárlap csapdájába, és felajánlotta egy ál-olajsejknek, amennyiben tulajdonrészt szerezne az Aston Villában, ő jó pénzért már a következő szezontól elvállalná a Premier League-csapat vezetőedzői posztját, noha 2008-ig érvényes szerződés köti a válogatotthoz. Az ügy folyományaként már az év elején eldőlt, hogy - bármilyen legyen is az angolok világbajnoki szereplése - Eriksson a torna után távozik posztjáról

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!