Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eriksson klubedzőként folytatná Angliában

MTI
2006.09.14. 15:42
Sven-Göran Eriksson, aki az idei németországi labdarúgó-világbajnokság után távozott az angol válogatott kispadjáról, továbbra is a szigetországban szeretne tevékenykedni - ezentúl klubedzőként.

A svéd szakembert a Sun című lap idézte, megemlítve, hogy a tréner az Arsenalra, a Liverpoolra és a Manchester Unitedre tett - közvetetten - utalást.

"Szükségem van arra, hogy ismét edzősködjek, hiányzik a munka. Arsenal? Liverpool? Manchester? Valamennyi komoly klub és persze meg is felelne, de nem céloztam meg közvetlenül egyetlen egyesületet sem - mondta. - Korábbi angliai szerepvállalásomat nem kísérte szerencse. Ezzel együtt csodálatos öt évet töltöttem a válogatott élén, büszke vagyok arra, hogy én lehettem az első külföldi szövetségi kapitánya az angol nemzeti csapatnak."

Eriksson 2001-ben vette át a szigetországi együttes irányítását, és évente 5 millió fontot (mintegy 2 milliárd forint) keresett. Kinevezését nem fogadta osztatlan öröm, sokan megkérdőjelezték külföldi tréner alkalmazásának a szükségességét. A németországi vb-ről történő negyeddöntős búcsút követően pedig már egyöntetűen támadta őt a sajtó.

Megítélését az is - negatívan - befolyásolta, hogy januárban beleszaladt az egyik bulvárlap csapdájába, és felajánlotta egy ál-olajsejknek, amennyiben tulajdonrészt szerezne az Aston Villában, ő jó pénzért már a következő szezontól elvállalná a Premier League-csapat vezetőedzői posztját, noha 2008-ig érvényes szerződés köti a válogatotthoz. Az ügy folyományaként már az év elején eldőlt, hogy - bármilyen legyen is az angolok világbajnoki szereplése - Eriksson a torna után távozik posztjáról