Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kanada ellen játszik novemberben a magyar futballválogatott

MTI
2006.09.20. 17:07
A magyar labdarúgó-válogatott november 15-én, valószínűleg Székesfehérváron, a Kanada elleni barátságos mérkőzéssel búcsúztatja majd a 2006-os esztendőt.

Előtte október hetedikén, a Puskás Ferenc Stadionban Törökországgal, majd négy nappal később Máltán vív Európa-bajnoki selejtezőt a nemzeti együttes.

"A törököket Nagy Tamás térképezte fel, aki a nyári vb előtt négyszer is látta őket, de megtekintette a Málta elleni összecsapásukat is. Ennek ellenére nehéz lesz felkészülni ellenük, mivel több szerkezetben is képesek játszani és emellett technikásak is. Fatih Terim török kapitánynak sem lesz könnyű dolga velünk, mivel ő a norvégok elleni vereségünket látta, szerencsére" - mondta az MLSZ székházában tartott sajtóbeszélgetésen Bozsik Péter szövetségi kapitány, aki nemrég Berlinben járt egy nemzetközi konferencián, amelyen kollégáival találkozott.

Elmondása szerint leginkább a passzív lesről, illetve az egycsatáros játékról - a magyar válogatott is ebben a szerkezetben futballozik - alakult ki szakmai vita.

A máltai meccsel kapcsolatban megjegyezte, hogy az sem lesz könnyű találkozó, hiszen a törökök is nagyon megizzadtak velük szemben. A szakvezető nem kívánta elvárását pontokban megfogalmazni, ugyanakkor a szigetországban győzelmet vár.

"A kerethirdetés jövő héten lesz, nagy változás nem várható. Van egy külföldön játszó labdarúgó, akire felhívták a figyelmemet, őt külön figyelem majd, de nevet egyelőre nem szeretnék mondani" - árulta el Bozsik, majd egy felvetésre hozzátette, a kapuban a norvégok elleni bakija ellenére továbbra is Király Gáborra számít.