Gusztáv
3 °C
7 °C

Kanada ellen játszik novemberben a magyar futballválogatott

MTI
2006.09.20. 17:07
A magyar labdarúgó-válogatott november 15-én, valószínűleg Székesfehérváron, a Kanada elleni barátságos mérkőzéssel búcsúztatja majd a 2006-os esztendőt.

Előtte október hetedikén, a Puskás Ferenc Stadionban Törökországgal, majd négy nappal később Máltán vív Európa-bajnoki selejtezőt a nemzeti együttes.

"A törököket Nagy Tamás térképezte fel, aki a nyári vb előtt négyszer is látta őket, de megtekintette a Málta elleni összecsapásukat is. Ennek ellenére nehéz lesz felkészülni ellenük, mivel több szerkezetben is képesek játszani és emellett technikásak is. Fatih Terim török kapitánynak sem lesz könnyű dolga velünk, mivel ő a norvégok elleni vereségünket látta, szerencsére" - mondta az MLSZ székházában tartott sajtóbeszélgetésen Bozsik Péter szövetségi kapitány, aki nemrég Berlinben járt egy nemzetközi konferencián, amelyen kollégáival találkozott.

Elmondása szerint leginkább a passzív lesről, illetve az egycsatáros játékról - a magyar válogatott is ebben a szerkezetben futballozik - alakult ki szakmai vita.

A máltai meccsel kapcsolatban megjegyezte, hogy az sem lesz könnyű találkozó, hiszen a törökök is nagyon megizzadtak velük szemben. A szakvezető nem kívánta elvárását pontokban megfogalmazni, ugyanakkor a szigetországban győzelmet vár.

"A kerethirdetés jövő héten lesz, nagy változás nem várható. Van egy külföldön játszó labdarúgó, akire felhívták a figyelmemet, őt külön figyelem majd, de nevet egyelőre nem szeretnék mondani" - árulta el Bozsik, majd egy felvetésre hozzátette, a kapuban a norvégok elleni bakija ellenére továbbra is Király Gáborra számít.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!