Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Százak sérültek meg a bukaresti futballrangadó utáni harcokban

MTI
2006.09.21. 11:11
Több százan sérültek meg a román fővárosban a Steaua és a Dinamo Bucuresti csapatai közötti, szerda esti futballrangadót övező különböző incidensekben.

Az EFE spanyol hírügynökség beszámolója szerint súlyos összecsapások zajlottak részben a drukkerek és a rendfenntartó erők, illetve a két ellenséges szurkolói tábor tagjai között a mérkőzést követően, de a meccs közben, sőt előtte is, minek következtében nagyon sokan kerültek kórházba, vagy éppen fogdába, merthogy a legvehemensebbek közül nyolcvanat őrizetbe vettek.

A román labdarúgás hagyományosan legkiélezettebb rangadóját megelőzően a Steaua rendőri kísérettel érkező híveire a Dinamo stadionja felé menet rátámadtak a vendéglátó csapat szélsőségesei. Az összecsapások később a tribünökön is folytatódtak, a rendfenntartók a feleket csak úgy tudták szétválasztani, hogy könnygázbombát és vízágyút vetettek be, mi több: gumilövedékeket is használtak.

A vandál drukkerek nemcsak egymással ütköztek meg, hanem a rendőrök ellen is fordultak, kövekkel dobálva meg őket, vagy éppen zászlórudakkal, fémbotokkal, helyükről kitépett székekkel esve nekik.

Magát a mérkőzést a házigazda Dinamo nyerte az utolsó percben szerzett góllal 1-0-ra a 34. perctől emberhátrányban, majd a végére kilenc főre fogyatkozott Steauával szemben.

A bajnokságban a Dinamo immár öt pont előnnyel vezet a kolozsvári CFR és héttel a Steaua előtt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!