Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százak sérültek meg a bukaresti futballrangadó utáni harcokban

MTI
2006.09.21. 11:11
Több százan sérültek meg a román fővárosban a Steaua és a Dinamo Bucuresti csapatai közötti, szerda esti futballrangadót övező különböző incidensekben.

Az EFE spanyol hírügynökség beszámolója szerint súlyos összecsapások zajlottak részben a drukkerek és a rendfenntartó erők, illetve a két ellenséges szurkolói tábor tagjai között a mérkőzést követően, de a meccs közben, sőt előtte is, minek következtében nagyon sokan kerültek kórházba, vagy éppen fogdába, merthogy a legvehemensebbek közül nyolcvanat őrizetbe vettek.

A román labdarúgás hagyományosan legkiélezettebb rangadóját megelőzően a Steaua rendőri kísérettel érkező híveire a Dinamo stadionja felé menet rátámadtak a vendéglátó csapat szélsőségesei. Az összecsapások később a tribünökön is folytatódtak, a rendfenntartók a feleket csak úgy tudták szétválasztani, hogy könnygázbombát és vízágyút vetettek be, mi több: gumilövedékeket is használtak.

A vandál drukkerek nemcsak egymással ütköztek meg, hanem a rendőrök ellen is fordultak, kövekkel dobálva meg őket, vagy éppen zászlórudakkal, fémbotokkal, helyükről kitépett székekkel esve nekik.

Magát a mérkőzést a házigazda Dinamo nyerte az utolsó percben szerzett góllal 1-0-ra a 34. perctől emberhátrányban, majd a végére kilenc főre fogyatkozott Steauával szemben.

A bajnokságban a Dinamo immár öt pont előnnyel vezet a kolozsvári CFR és héttel a Steaua előtt.