Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

A Góliát kétéves megállapodást kötött a Nike-val

MTI
2006.10.03. 14:38
A budapesti Hidegkuti Stadionban aláírt megállapodás értelmében a Nike több mint 12 millió forint értékű felszereléssel támogatja az utánpótlásneveléséről híres egyesületet.

"Sokan és sokszor megfogalmazták már, hogy a hazai labdarúgás jelenlegi színvonalát csakis úgy lehetne emelni, ha több energiát fordítanánk az utánpótlás-nevelésre. Mi most nem csak beszélni szeretnénk erről, hanem tényleges lépéseket tenni" - nyilatkozta Széles József, a Nike magyarországi fióktelepének ügyvezető igazgatója.

Az eseményen Baksa László, a Góliát-McDonald,s FC alapító elnöke elmondta, nagy pillanat ez az egyesület életében, ugyanakkor még legalább két támogatóra lenne szükség ahhoz, hogy a jelenlegi 15 ezer gyerek helyett, körülbelül 40 ezer labdarúgó-palántát indítsanak el az úton.

A 19. szezonját kezdő Góliát-McDonald,s FC több remek kezdeményezést is indít: október 3. és május 31. között országos tehetségkutató-versenyt rendeznek, amelynek keretében két korosztályban 12-12 feladatot kell majd gyakorolni az általános iskolásoknak fél éven át, majd tavasszal számot adni felkészültségükről.

Ezenkívül el indul a "Sípmester" elnevezésű játék is, amelyben a gyerekek az interneten keresztül ismerkedhetnek meg a futball alapszabályaival, valamint válaszolhatnak kérdésekre. A részleteket az egyesület honlapján (www.goliatfc.hu) találják meg az érdeklődők.