Géza
-12 °C
-4 °C

Gyors kupakiesést remél a Livorno elnöke

MTI
2006.10.30. 21:21

Aldo Spinelli, az olasz élvonalbeli Livorno labdarúgócsapatának elnöke furcsa módon arra vár, mikor esik ki végre együttese az UEFA-kupából. "Sajnos a keretünk nem elég erős ahhoz, hogy az UEFA-kupában és a Serie A-ban is megfelelően helyt tudjunk állni" - mondta. "Számunkra a bajnokság sokkal fontosabb az európai szereplésnél, ezért nem tagadom, már nagyon várom, hogy kizárólag a hazai küzdelemre tudjunk koncentrálni."

Spinelli bírálta Daniele Arrigoni vezetőedzőt is, amiért a szakember az UEFA-kupában nem pihentetette a kulcsembereket. "Az összeállításba nem szólok bele, de a hétvégi, Empoli elleni bajnokinkon mutatott minősíthetetlen játéknak és gólnélküli döntetlennek az volt az egyik oka, hogy több meghatározó játékosunk is elfáradt az elmúlt időszak kettős terhelésétől."

"Nem fogjuk szándékosan kiejteni magunkat az UEFA-kupából, igyekszem minden futballistának elegendő időt biztosítani a pihenésre" - reagált az elnök szavaira Arrigoni.

Az olasz kiscsapat az UEFA-kupa első fordulójában hazai pályán 3-2-re kapott ki a skót Rangerstől, a Seria A-ban kilenc forduló után a hetedik, az említett Empoli elleni bajnokin 0-0-ra végzett szintén otthon.