Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

A Newcastle-nek nem kell Eriksson

MTI
2006.11.01. 00:00
Az angol Premier League-ben szereplő Newcastle United labdarúgócsapatának vezetői cáfolták azt a hírt, miszerint Sven-Göran Eriksson lehet az együttes új vezetőedzője.

"Nem beszéltem Svennel azóta, hogy távozott a válogatott éléről. Az ügynökével sem vettük fel a kapcsolatot, ennek teljesen egyszerű az oka, mégpedig az, hogy nekünk már van edzőnk" - nyilatkozta Freddy Shepherd, az egyesület elnöke.

A svéd tréner nemrég azt hangoztatta, hogy klubedzőként szeretné folytatni pályafutását a szigetországban, így számos együttesnél is felvetődött a neve: a brit bulvársajtó legutóbb például a West Ham United kispadjára ültette le.

Eriksson 2001-ben vette át az angol nemzeti együttes irányítását, és évente 5 millió fontot (mintegy 2 milliárd forintot) keresett. Kinevezését nem fogadta osztatlan öröm, sokan megkérdőjelezték külföldi tréner alkalmazásának a szükségességét. A németországi vb-ről történő negyeddöntős búcsút követően pedig már egyöntetűen támadta őt a sajtó. Megítélését az is - negatívan - befolyásolta, hogy januárban beleszaladt az egyik bulvárlap csapdájába, és felajánlotta egy ál-olajsejknek, amennyiben tulajdonrészt szerezne az Aston Villában, ő jó pénzért már a következő szezontól elvállalná a Premier League-csapat vezetőedzői posztját, noha 2008-ig érvényes szerződés köti a válogatotthoz. Az ügy folyományaként már az év elején eldőlt, hogy - bármilyen legyen is az angolok világbajnoki szereplése - Eriksson a torna után távozik posztjáról.