Klaudia
-3 °C
3 °C

Nem költözik Szlovákiába az új szövetségi kapitány

MTI
2006.11.03. 17:20

Jan Kocian, a szlovák labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya nem költözik el Németországból, jelenlegi lakhelyéről kívánja végezni munkáját. "Gyermekeim német iskolába járnak, itt vannak a barátaik, nem szeretném innen kiszakítani őket. Ha szükséges, akkor én megyek Szlovákiába, annyi időt töltök majd ott, amennyi az eredményes munkavégzéshez szükséges" - mondta a 48 éves szakember.

Kocian pénteken aláírt szerződése a világbajnoki selejtezők befejezéséig szól, ha Szlovákia bejut a 32-es döntőbe, akkor a megállapodás a dél-afrikai vb végéig érvényes. A szakember azt ígérte, hogy minden játékossal leül egy őszinte beszélgetésre és a szövetségen belüli vitáknak is véget vet.

"Csak akkor lehetünk sikeresek, ha együtt dolgozunk a közös célért. A szlovák válogatott minden meccsen meg fog szakadni a sikerért, erre garanciát vállalok. Több új játékost is behívok, de a csapat gerince adott, azon nem kell változtatni."

Elődje, Dusan Galis a németektől Európa-bajnoki selejtezőn, október 12-én, hazai pályán elszenvedett 4-1-es vereség után nyújtotta be lemondását.