Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

A legsúlyosabb büntetést kapta a Sahtar vezetőedzője

MTI
2006.11.15. 11:48
Az Ukrán Labdarúgó Liga három mérkőzésre eltiltotta és hétezer dollár - másfélmillió forint - befizetésére kötelezte Mircea Lucescut, a Bajnokok Ligájában is érdekelt Sahtar Doneck vezetőedzőjét.

A román szakember azután kapta a szervezet által kiszabható lehető legsúlyosabb büntetést, hogy a november hatodiki, Dinamo Kijev elleni rangadón berohant a játéktérre, és azzal vádolta a helyi szövetséget, hogy ítéleteivel szisztematikusan sújtja csapatát.

A Sahtar alelnöke, Borisz Kolesznyikov is a tréner mellé állt és kijelentette: klubja nem bízik Hrihorij Szurkisz szövetségi elnökben, akinek testvére, Ihor a Dinamo elnöke.

"Lucescu megállapításai teljesen helyesek voltak. A problémák csak akkor oldódhatnak meg, ha Hrihorij Szurkisz távozik a posztjáról" - nyilatkozta az egyesület honlapján Kolesznyikov.

A szövetség vezetője reakciójában minden vádat visszautasított és kiemelte, hogy elnöksége ideje alatt a Sahtar háromszor is megnyerte az ukrán bajnokságot.

Az ominózus meccsen a portugál játékvezető, Paulo Gomes négy piros lapot is kiosztott, ezek közül az egyiket Lucescu kapta. A feszült hangulatú találkozót végül a listavezető kijeviek nyerték 1-0-ra.