Béla
13 °C
27 °C

Halálosan megfenyegettek két angliai futballistát

MTI
2006.11.16. 20:58

Halálosan megfenyegették az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Reading két játékosát, Stephen Huntot és Ibrahima Sonkót. A futballisták csapatuk emlékezetes Chelsea ellen játszott októberi bajnoki mérkőzése után kaptak fenyegető levelet. Az összecsapáson Hunt Peter Cechhel, a londoniak első számú kapusával, Sonko pedig a cseh játékos cseréjével, Carlo Cudicinivel ütközött szerencsétlenül, amelyek után mindkét hálóőr komoly sérülést szenvedett.

Az angol szövetség Hunt megmozdulását külön vizsgálta, ám felmentette a szándékos sérülésokozás vádja alól. Cech koponyatörést szenvedett és várhatóan több hónap után térhet csak vissza a pályára.

A fenyegetéssel kapcsolatban a helyi rendőrség vizsgálatot indított. "Átadtuk a levelet a rendőrségnek, de külön biztonsági intézkedéseket nem rendeltünk el. Nem szeretnénk nagy ügyet csinálni ebből" - kommentálta az eseményeket Steve Coppel, a Reading edzője.

A Chelsea részéről jelezték, együttműködnek a rendőrökkel, és kijelentették, nincs információjuk arról, hogy egy szurkolójuk állna a háttérben.