Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Rosicky lett az év játékosa Csehországban

MTI
2007.02.06. 10:23
Tomás Rosicky, a londoni Arsenal középpályása, a cseh nemzeti válogatott kapitánya lett a 2006. év labdarúgója Csehországban. Rosicky, aki öt évi dortmundi szereplés után tavaly igazolt át az Arsenalba, immár harmadszor nyerte el a kitüntető címet. Korábban 2001-ben és 2002-ben választották meg őt a legjobb cseh futballistának.

A második helyen Petr Cech, a londoni Chelsea és a cseh válogatott kapusa végzett. Cech tavaly súlyos fejsérülést szenvedett, de már felépült és visszatért a pályára. Cech 2005-ben volt a legjobb cseh labdarúgó.

Karel Brückner, cseh szövetségi kapitány az ünnepség előtt megerősítette, hogy Cech szerdán Prágában pályára lép a belgák elleni barátságos mérkőzésen. Az orvosok tanácsára továbbra is a számára készült speciális fejvédőben fog játszani.

A bronzérmes helyen ezúttal az aranylabdás Pavel Nedved, a torinói Juventus és a cseh válogatott ásza végzett. Nedved 2003-ban és 2004-ben volt az év legjobb labdarúgója Csehországban.

A cseh labdarúgás újonnan létrehozott Dicsőség Csarnokába elsőként Josef Masopustot, a hatvanas évek csehszlovák válogatottjának és a prágai katonacsapatnak, a Duklának az egykori gólzsákját szavazták be a szakértők és a nézők.