Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Rosicky lett az év játékosa Csehországban

MTI
2007.02.06. 10:23
Tomás Rosicky, a londoni Arsenal középpályása, a cseh nemzeti válogatott kapitánya lett a 2006. év labdarúgója Csehországban. Rosicky, aki öt évi dortmundi szereplés után tavaly igazolt át az Arsenalba, immár harmadszor nyerte el a kitüntető címet. Korábban 2001-ben és 2002-ben választották meg őt a legjobb cseh futballistának.

A második helyen Petr Cech, a londoni Chelsea és a cseh válogatott kapusa végzett. Cech tavaly súlyos fejsérülést szenvedett, de már felépült és visszatért a pályára. Cech 2005-ben volt a legjobb cseh labdarúgó.

Karel Brückner, cseh szövetségi kapitány az ünnepség előtt megerősítette, hogy Cech szerdán Prágában pályára lép a belgák elleni barátságos mérkőzésen. Az orvosok tanácsára továbbra is a számára készült speciális fejvédőben fog játszani.

A bronzérmes helyen ezúttal az aranylabdás Pavel Nedved, a torinói Juventus és a cseh válogatott ásza végzett. Nedved 2003-ban és 2004-ben volt az év legjobb labdarúgója Csehországban.

A cseh labdarúgás újonnan létrehozott Dicsőség Csarnokába elsőként Josef Masopustot, a hatvanas évek csehszlovák válogatottjának és a prágai katonacsapatnak, a Duklának az egykori gólzsákját szavazták be a szakértők és a nézők.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?