Judit
2 °C
7 °C

Nem lesznek nézők a livornói UEFA-kupa-meccsen

MTI
2007.02.14. 15:21

Elutasították a Livorno kérését, így az olasz klub zárt kapuk mögött fogadja a spanyol Espanyol együttesét a szerdai labdarúgó UEFA Kupa-mérkőzésen. Erről Alessandro Cosmi, Livorno polgármestere nyilatkozott, miután a Picchi Stadion a város tulajdona.

"Sajnos nem tudtuk elérni, hogy nézők jöhessenek a mérkőzésre. Nagyon bízom abban, hogy a legközelebbi bajnokin már lesznek szurkolók."

A toszkán együttes a stadion befogadóképességének csökkentésével próbált megfelelni a megszigorított biztonsági előírásoknak.

Az európai szövetség (UEFA) pénteken határozott úgy, hogy a Livorno zárt kapuk mögött fogadja spanyol riválisát. Az Armando Picchi Stadion ugyanis nem felel meg az olasz kormány új biztonsági előírásainak, amelyeket azután alkottak meg, hogy február 2-án egy rendőr életét vesztette a Catania-Palermo bajnoki mérkőzést követő rendbontásokban.

A létesítmény 15 ezer néző befogadására van hitelesítve, s ezt szerették volna 10 ezerre csökkenteni, ugyanis a "Pisanu-törvénynek" nevezett pályarendszabályok értelmében más előírások vonatkoznak a tízezresnél nagyobb, illetve kisebb stadionokra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?