Judit
3 °C
7 °C

Virágot kaptak a megtámadott lipcsei rendőrök

MTI
2007.02.17. 10:04
Az 1. FC Lokomotive Leipzig labdarúgói virágot vittek azoknak a rendőröknek, akiket múlt szombaton megtámadtak a csapat szurkolói az Erzegbirge Aue tartalékegyüttese elleni, szász kupamérkőzés után.

"A történteken nem lehet változtatni, borzasztóan szégyelljük magunkat a huligánok viselkedése miatt" - mondta Peter Milkau, a lipcseiek menedzsere a rendőrök előtt tartott rövid beszédében. "Klubunk mindenben maximálisan támogatja a hatóságok munkáját és bízunk benne, hogy közösen sikerül kiszorítanunk a rendbontókat a stadionokból."

A lipcseiek egy barátságos mérkőzésre is meghívták a helyi rendőrség csapatát, a találkozó bevételét a kórházi kezelésre szorult rendfenntartók családjai kapnák meg.

Múlt szombaton a lipcseiek meccse után 800 huligán megtámadta a találkozót biztosító 300 rendőrt. Az összecsapások után 32 rendőrt és 6 rendbontót kórházba kellett szállítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?