Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Simunic négy meccset kapott

MTI
2007.05.08. 20:18
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) négy bajnoki mérkőzéstől eltiltotta Josip Simunicot, a Hertha BSC horvát válogatott védőjét. A játékost a vasárnapi, Werder Bremen elleni találkozó 36. percében állította ki a játékvezető, mert nyújtott lábbal fejbe rúgta ellenfelét, Christian Schulzot. A brémai középpályást kórházba kellett szállítani, ahol arcbőrét több öltéssel varrták össze.

A négy meccsre szóló eltiltást a testület azzal indokolta, hogy Simunic sérülést okozott ellenfelének, két hónapon belül pedig harmadszor kapott piros lapot. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a játékos az eset után telefonon elnézést kért "áldozatától".

Schulz a bocsánatkérést elfogadta és a brémai klubbal együtt lezártnak tekintette az ügyet. Az eltiltás nem évül el, ha Simunic a szezon végén esetleg külföldre szerződik és évek múlva tér csak vissza Németországba, akkor is le kell töltenie a büntetés hátralévő részét, két mérkőzést. A büntetést Simunic és klubja is elfogadta, így az jogerőre emelkedett.

Dárdai Pál, a berliniek magyar légiósa kisebb húzódással bajlódik, ezért egyelőre kérdéses, hogy vállalni tudja-e a játékot szombaton a Bayer Leverkusen elleni bajnokin.