Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Könyvben mocskolná kollágit a csaló német futballbíró

MTI
2007.05.19. 11:08

Könyvet írt kollégái kicsapongásairól a labdarúgó-mérkőzések végeredményének manipulálásáért két év öt hónap börtönbüntetésre ítélt Robert Hoyzer német játékvezető.

"A kézirat elkészült, de még nem döntöttem el, hogy ki akarom-e adatni" - mondta Hoyzer. "A botrány kirobbanása után kezdtem el írni, név szerint szerepelnek az anyagban azok a játékvezetők, akikkel a meccsek előtti éjszakát különböző bulikban töltöttük, ahol nem maradt ki a drog és szex sem."

Hoyzer elmondta, a szurkolók nagyon meglepődnének, ha megtudnák, hogy köztiszteletben álló, nemzetközileg is elismert bírók hogyan készültek a meccsekre.

"Ha megjelenik a könyvem, akkor több játékvezető és szövetségi ellenőr is készülhet a válóperére, ebben egészen biztos vagyok."

Németországban a játékvezetőknek az első- és másodosztályú meccsek előtti napon meg kell érkezniük a mérkőzésnek otthont adó városba.

Hoyzert azért ítélték el, mert a horvát fogadási maffia megbízásából másod- és harmadosztályú bajnokikon, illetve Német Kupa-meccseken úgy fújta a sípot, hogy a megbízói által meghatározott végeredmény szülessen. A csalássorozatra 2005-ben derült fény.