Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Könyvben mocskolná kollágit a csaló német futballbíró

MTI
2007.05.19. 11:08

Könyvet írt kollégái kicsapongásairól a labdarúgó-mérkőzések végeredményének manipulálásáért két év öt hónap börtönbüntetésre ítélt Robert Hoyzer német játékvezető.

"A kézirat elkészült, de még nem döntöttem el, hogy ki akarom-e adatni" - mondta Hoyzer. "A botrány kirobbanása után kezdtem el írni, név szerint szerepelnek az anyagban azok a játékvezetők, akikkel a meccsek előtti éjszakát különböző bulikban töltöttük, ahol nem maradt ki a drog és szex sem."

Hoyzer elmondta, a szurkolók nagyon meglepődnének, ha megtudnák, hogy köztiszteletben álló, nemzetközileg is elismert bírók hogyan készültek a meccsekre.

"Ha megjelenik a könyvem, akkor több játékvezető és szövetségi ellenőr is készülhet a válóperére, ebben egészen biztos vagyok."

Németországban a játékvezetőknek az első- és másodosztályú meccsek előtti napon meg kell érkezniük a mérkőzésnek otthont adó városba.

Hoyzert azért ítélték el, mert a horvát fogadási maffia megbízásából másod- és harmadosztályú bajnokikon, illetve Német Kupa-meccseken úgy fújta a sípot, hogy a megbízói által meghatározott végeredmény szülessen. A csalássorozatra 2005-ben derült fény.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!