Auguszta
-3 °C
2 °C

Dán fellebbezés az UEFA-büntetés ellen

MTI
2007.06.11. 17:38
A Dán Labdarúgó Szövetség (DBU) hétfőn hivatalosan is fellebbezett az európai szövetség (UEFA) pénteki döntése ellen, amellyel a szervezet szankcionálta a június 2-i, svédek ellen félbeszakadt Európa-bajnoki selejtezőn történteket, többféle büntetést is kiróva a dánokra.

Az UEFA első fokú ítélete szerint a svéd válogatott 3-0-ás gólkülönbséggel megkapta a három pontot. A DBU-nak 100 ezer svájci frankos bírságot is be kell fizetnie, míg a piros lapot kapott Christian Poulsen - aki megütötte ellenfelét - három mérkőzésen nem szerepelhet. Ebből egyet már szerdán, a lettek elleni összecsapással letöltött. A fegyelmi bizottság arról is határozott, hogy a dánoknak a következő négy hazai Eb-selejtezőjüket Koppenhágától legalább 250 km-re kell lejátszaniuk, ebből a szeptember 12-i, Liechtenstein elleni találkozót ráadásul zárt kapuk mögött. Jim Stjerne Hansen, a DBU főtitkára kijelentette: Dániában nincs az UEFA előírásoknak megfelelő stadion Koppenhágától 250 km-re.

A találkozó a 89. percben, 3-3-as állásnál szakadt félbe, mert egy dán szurkoló megtámadta Herbert Fandel bírót, aki éppen kiállította Poulsent, és 11-est ítélt a vendégek javára.