Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Négy angol már kórházban van Moszkvában

MTI
2007.10.17. 13:01
Négy angol állampolgárt - alighanem az orosz-angol meccsre érkezett szigetországi szurkolót - a szerdára virradó éjszaka összevertek ismeretlenek Moszkva belvárosában, különböző szórakozóhelyek környékén.

A négy sérült közül kettő saját felelősségére távozott a kórházból, a másik kettőt közepesen súlyos állapotban moszkvai kórházakban ápolják.

Mindannyiuknál számos zúzódást és alkoholos befolyásoltságot állapítottak meg, kettőjüknél a koponyán belüli vérömlenyt találtak, egyiküknek emellett eltört az orra, egy másiknak pedig a térde.

A brit nagykövetség jelezte, hogy felkészült minden eshetőségre és szoros kapcsolatban áll mind az orosz, mind a brit rendvédelmi szervekkel. A képviselet honlapján is figyelmeztette a Moszkvába érkezett 4 és fél ezer szurkolót, hogy ne ismerkedjenek, ne igyanak ismeretlenekkel, igyekezzenek észrevétlenek maradni, és a mérkőzés lefújása után minél gyorsabban hagyják el a stadiont.

Mindemellett a nagykövetség reményének adott hangot, hogy az angol szurkolókat a már megtörténteken kívül nem éri több incidens. A moszkvai rendőrség azt közölte szerda délelőtt, hogy csakis színjózan szurkolókat engednek be a stadionba, bent pedig nem árulnak majd alkoholos italokat, és üveges üdítőket sem.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!