Árpád
-2 °C
4 °C

Fél évre bevonták a Manchester City légiósának jogosítványát

MTI
2007.10.23. 12:51
Egy manchesteri bíróság a közlekedési szabályok többszörös súlyos megsértése miatt fél évre bevonta Dietmar Hamannak, a Manchester City korábbi német válogatott labdarúgójának a jogosítványát. A 34 éves futballistának ezenkívül 11 ezer euró büntetést is ki kell fizetnie.

Hamann tavaly tavasszal Porschéjával nekihajtott a manchesteri repülőteret körülzáró falnak, de a balesetet nem jelentette a rendőrségen. Tettét azzal súlyosbította, hogy a helyszínen járőröző rendőrök többszöri felszólítására sem vetette magát alá az alkoholtesztnek, ezért feljelentették.

A feljelentés szövege szerint a futballistáról feltételezhető, hogy a baleset előtt jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott. A játékos ezt a vádat tagadta, ügyvédje pedig az ügyben eljáró bíróság előtt azzal érvelt, hogy védence korábban nem követett el súlyos közlekedési kihágást, Angliában mindössze egyszer kellett 70 fontot fizetnie, mert nem kapcsolta be a biztonsági övét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?