Dezső
15 °C
28 °C

Brazil világbajnokok a Bozsik Stadionban

MTI
2008.03.11. 14:39
A Budapest Honvéd bajnokcsapataiból összeállított együttes Lothar Matthäus korábbi magyar szövetségi kapitánnyal kiegészülve április 26-án a Bozsik Stadionban megmérkőzik az 1994-es labdarúgó-világbajnokságon győztes brazil válogatott számos játékosát felvonultató Brazil Masters94 elnevezésű gárdával.

Az esemény sajtótájékoztatóján kiderült, a találkozó nyereségét a kispesti klub utánpótlásközpontja, a Magyar Futballakadémia kapja.

A Brazil Masters94 csapatát Pellady Péter cége, a Honvéd marketing partnere, a Permiras 2007-ben hozta létre, s a 2014-es brazíliai világbajnokságot hivatott népszerűsíteni. A sorozat éppen a magyarországi gálameccsel veszi kezdetét, idén a tervek szerint további öt mérkőzésre kerül sor, 2009-től pedig várhatóan évi 9 találkozót rendeznek meg.

A brazil csapatot olyan szupersztárok alkotják, mint Aldaír, Leonardo, Rai, Dunga, Claudio Taffarel, Romario vagy Bebeto, edzőjük pedig Carlos Alberto Parreira. Közülük előbbi négy mindenképpen játszik Kispesten, de Romarióval is tárgyalások folynak, míg Bebeto egészségi állapotától tette függővé szereplését.