Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A légiósok korlátozásáról tárgyal a FIFA

MTI
2008.03.15. 13:19
Korlátozná a klubcsapatokban szereplő külföldi labdarúgók számát a nemzetközi szövetség (FIFA), ugyanakkor nem zárkózik el attól, hogy a jövőben eltörölje a korhatár az olimpiai tornákon.

Ezt Joseph Blatter, a FIFA elnöke jelentette be.

"A 6 plusz 5-ös rendszert támogatjuk. Azt szeretnénk, hogy minimum hat hazai játékos legyen a pályán egyszerre. Az ügyben tárgyalásokat kezdeményezünk az Európai Unió illetékes bizottságával, mert nem akarunk véteni a szabad munkaerő vándorlással összefüggő törvények ellen" - jegyezte meg Blatter.

A nemzetközi szövetség első embere reagált Jacques Rogge-nak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének szavaira is, aki sztárokat szeretne látni az ötkarikás játékokon. A FIFA jelenlegi szabályzata szerint a férfi tornán minden válogatott csak három 23 éven felüli játékost szerepeltethet.

"Az olimpiai szellem megkívánja, hogy bárki, aki szeretne, játszhasson. A végrehajtó bizottságban megvitatjuk az ügyet, és egyeztetünk a NOB-bal is" - tette hozzá Blatter.