Mária
17 °C
29 °C

Zidane biztos Ronaldo visszatérésében

MTI
2008.03.17. 14:54
Zinedine Zidane, a franciák világ- és Európa-bajnok futballistája jótékonysági mérkőzésen vett részt egy Sao Pauló-i szegénynegyedben, a találkozón kilenc tonna élelmiszer gyűlt össze a favela lakóinak megsegítésére.

"Kicsit hasonlít ez a hely arra a környékre, ahol én felnőttem. Az itteni élet a gyermekkoromra emlékeztet. Ez egy súlyos valóság" - mondta a 2006-os vb után visszavonult labdarúgó a metropolisz 120 ezer szegény ember lakta Heliopolis nevű körzetében tett látogatása alkalmával.

Zidane zöld-sárga mezbe, a brazilok hagyományos szerelésébe öltözve pályát avatott fel, majd több, már szintén visszavonult sporttársával futballozott is. A jótékonysági mérkőzésre nem kellett fizetni a belépőért, a szervezők élelmiszeradományokat vártak az érdeklődőktől.

Az aranylabdás, többször is az év játékosának megválasztott kiválóság brazíliai utazása egybe esik önéletrajzi könyvének portugál nyelvű kiadásával.

Sajtótájékoztatóján megkerülhetetlenül szóba került korábbi madridi csapattársa, a jelenleg az AC Milan alkalmazásában álló, térdsérüléséből lábadozó Ronaldo is. Mint utalt rá, 2002-ben már bizonyította, hogy képes az eredményes visszatérésre, s ez most is sikerül neki. "Többek között éppen ezért hívjuk őt Fenoménnek" - tette hozzá.