Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Zidane biztos Ronaldo visszatérésében

MTI
2008.03.17. 14:54
Zinedine Zidane, a franciák világ- és Európa-bajnok futballistája jótékonysági mérkőzésen vett részt egy Sao Pauló-i szegénynegyedben, a találkozón kilenc tonna élelmiszer gyűlt össze a favela lakóinak megsegítésére.

"Kicsit hasonlít ez a hely arra a környékre, ahol én felnőttem. Az itteni élet a gyermekkoromra emlékeztet. Ez egy súlyos valóság" - mondta a 2006-os vb után visszavonult labdarúgó a metropolisz 120 ezer szegény ember lakta Heliopolis nevű körzetében tett látogatása alkalmával.

Zidane zöld-sárga mezbe, a brazilok hagyományos szerelésébe öltözve pályát avatott fel, majd több, már szintén visszavonult sporttársával futballozott is. A jótékonysági mérkőzésre nem kellett fizetni a belépőért, a szervezők élelmiszeradományokat vártak az érdeklődőktől.

Az aranylabdás, többször is az év játékosának megválasztott kiválóság brazíliai utazása egybe esik önéletrajzi könyvének portugál nyelvű kiadásával.

Sajtótájékoztatóján megkerülhetetlenül szóba került korábbi madridi csapattársa, a jelenleg az AC Milan alkalmazásában álló, térdsérüléséből lábadozó Ronaldo is. Mint utalt rá, 2002-ben már bizonyította, hogy képes az eredményes visszatérésre, s ez most is sikerül neki. "Többek között éppen ezért hívjuk őt Fenoménnek" - tette hozzá.