Dániel, Daniella
17 °C
30 °C

Ancelotti cáfolja, hogy ő lenne a válogatott kapitánya

MTI
2008.03.22. 16:12
Carlo Ancelotti, az AC Milan vezetőedzője cáfolja, hogy ő venné át az olasz labdarúgó-válogatott irányítását a júniusi Európa-bajnokság után.

A kiváló szakember neve azért merült fel, mert az olasz szövetség csütörtökön jelezte: a kontinenstorna végéig nem hosszabbítja meg Roberto Donadoni szövetségi kapitány szerződését.

"Lehetetlen, 2010-ben jár le a szerződésem az AC Milannal, és csak ez után vehetném át a válogatottat. Donadoni rászolgál, hogy maradjon. Jól dolgozik, és remélem, az Eb után maradhat, és majd jöhet számára is a 2010-es világbajnokság" - mondta Ancelotti.

A jelenlegi kapitány még februárban jelezte, örömmel venné, ha már az Eb előtt sikerülne megállapodni a folytatásról, és eleinte úgy tűnt, hajlik is erre a szövetség, végül azonban az Eb-szereplésétől tette függővé a szerződés meghosszabbítását. A La Gazzetta dello Sport című lap információja szerint a világbajnok együttesnek legalább az elődöntőig el kell jutnia az osztrák-svájci közös rendezésű kontinensviadalon ahhoz, hogy a szakvezető folytathassa munkáját.

Donadoni a 2006-os világbajnokság után vette át a csapatot Marcello Lippitől.